Er komen nu nog te veel verpakkingen in het restafval terecht. De actie moet mensen bewuster na laten denken over recyclen.
Er komen nu nog te veel verpakkingen in het restafval terecht. De actie moet mensen bewuster na laten denken over recyclen.

ROVA-winactie met verpakkingsafval

Algemeen

Afvalinzamelaar ROVA houdt momenteel weer een winactie waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Doel is om mensen meer na te laten denken over wat er wel en niet in de diverse afvalstromen hoort.

TUBBERGEN/DINKELLAND - De gemeenten doen al veel om de hoeveelheid restafval verder terug te dringen. Zo zitten er nu nog te veel verpakkingen in deze afvalstroom.

Om deel te nemen aan de actie moeten mensen een speciale sticker plakken op een stuk verpakkingsafval en dit in hun container gooien. Zet hier dan de contactgegevens op. Een stickervel is aan te vragen via www.terugwinnaars.nl/recyclenmetklaas. Ieder vel bevat zes stickers waar je je contactgegevens op kunt schrijven. Zet vervolgens het afval in de periode van 23 mei tot 17 juni aan de straat. Bij het sorteren van het afval worden dan verpakkingen met sticker er uit gevist om zo winnaars te bepalen. Men maakt kans op een waardebon van 100 euro die te besteden is bij webshop Verdraaid Goed Product. ROVA en de gemeenten hopen uiteraard op veel deelname aan deze leuke actie.