Van de trekkertrek en de Tiroler avond tot de Bouwvak BBQ: gezelligheid verzekerd tijdens de Fancy Fair Feesten.
Van de trekkertrek en de Tiroler avond tot de Bouwvak BBQ: gezelligheid verzekerd tijdens de Fancy Fair Feesten.

Ouderwets gezellig: Fancy Fair Feest Deurningen is weer terug!

Algemeen

Na twee jaren afwezigheid vanwege het coronavirus is de organisatie van de Fancy Fair Feesten Deurningen er meer dan klaar voor. Van 29 juli tot en met 1 augustus staat weer een geweldig feestweekend op de agenda!

DEURNINGEN - Waar het bestuur twee jaar geleden nog stappen richting een zomerfestival en zelfs twee feestweekenden wilde maken, is het dit jaar duidelijk: de ouderwetse Fancy Fair Feesten zijn weer helemaal terug. “Normale entree- en bierprijzen, fatsoenlijke muziek en geen fratsen”, vat voorzitter André Mensink het evenement samen. De ouderwetse Fancy Fair Feesten dus, waarop de bezoeker al meer dan 70 jaren kan rekenen. 

“We gaan terug naar de basis, met onder meer de terugkeer van de Tirolermiddag, die nu gepland staat op de zaterdagavond onder de naam (F)Ons Brauhaus”. Ook de TrekkerTrek, de Grootste Bouwvak BBQ van Nederland en de aloude Deurninger maandagavond zijn weer vast onderdeel van het eerste weekend van de bouwvak.

“Plattelandsgezelligheid, gewoon lekker met elkaar op het feestterrein een biertje drinken, wij denken dat heel wat mensen daar na twee jaar corona wel aan toe zijn”, geeft Niek Kerkhof Jonkman, penningmeester, aan. Toch is er ook wat nieuws toegevoegd aan het programma; het Kapellen Festival op de zaterdagmiddag. “Een supergaaf concept!”, zegt Mensink enthousiast. “We hebben een flink aantal blaaskapellen bereid gevonden om te komen spelen op de zaterdagmiddag. Een stukje onvervalste Twentse folklore, bij ons in Deurningen!”.

Het bestuur omschrijft het feestweekend van 29 juli tot en met 1 augustus als een ‘ware traktatie voor iedere feestganger’. “En daarmee bedoelen we écht iedereen. Jong en oud, fervent trekkerfan, danceliefhebber of piraat, we hebben een veelzijdig en divers programma.” zegt Kerkhof Jonkman. Aan de voorbereidingen kan het niet liggen dit jaar, aan alles is gedacht. Toch hebben de heren nog wel iets te wensen. “Mooi weer maakt alles een stuk aangenamer”, grijnst Kerkhof Jonkman. “Al maken we er in de stromende regen ook een gigantisch feest van.”