Afbeelding

Special Tv: Sanne’s voorspelling komt uit

Algemeen

Sanne Droste is een slimme jonge vrouw met het Syndroom van Down. Het was weken vóór de eerste uitzending van Special Tv en ze kon het echt nog niet weten. Als productieleidster van Special Tv, de unieke nieuwe talkshow van RTV Oost, sprak ze deze woorden bij het maken van het promotiefilmpje: ‘Special Tv is gewoon... eh... gewoon Top Tv’. 

TWENTE - Het Special Tv-team was er al en misschien dat Sanne haar geloof en vertrouwen daar op baseerde. Het hele team bestaat namelijk uit mensen met een kenmerk, dat in de volksmond een verstandelijke beperking genoemd wordt. Dat mag voor een deel dan zo zijn, maar het motto van het Special Tv team zit dichter bij de absolute waarheid. 

Elk Special Tv-teamlid mag 100 procent zichzelf zijn met haar Syndroom van Down, met zijn autisme of met hun angst-, stemmings- of persoonlijkheidsstoornissen. Iedereen is uniek. Het mag niet weggestopt worden; het is er en maakt dit mens speciaal. Sterker nog; het is een kwaliteit, dat je kunt inzetten. Dat doet Special Tv of zoals weerman en kunstenaar Remco Donkers dat verwoordt. “Autisme is natuurlijk een geniale handicap in de kunst. Het maakt je vrij van de wereld en zorgt er voor, dat je fantastische dingen kunt creëren.’’