The all-new Opel Grandland (2021)
The all-new Opel Grandland (2021) Foto:

Opel tilt kwaliteit naar hoger niveau: klanten positief gestemd

Opel heeft het afgelopen jaar sterk ingezet op het verder verbeteren van de kwaliteit van de afgeleverde auto's. En met succes: de klanten zijn positief gestemd over de verbeterde kwaliteit volgens het merk.

De ambitie is uiteraard om iedere auto perfect af te leveren. Maar in de praktijk zijn er altijd kleine items die toch door de kwaliteitscontrole kunnen glippen. Opel hield daarom alle processen tegen het licht bij de fabrieken in Rüsselsheim en Eisenach. Hier worden respectievelijk de nieuwe Astra Sports Tourer en Opel Grandland gebouwd. Uit de nieuwste TÜV-rapportage blijkt dat Opel's Grandland op de elfde plek staat in een lijst met 128 geïnspecteerde auto's van diverse merken. Daarnaast werden diverse Opel modellen in de 2022 ADAC-statistieken al betiteld als betrouwbare gebruikte auto's.

De aangescherpte productienormen zijn uiteraard erg fijn voor de klant, die hierdoor minder vaak terug moet naar de dealer om een mogelijk probleem te laten herstellen. Er is, zo gaf de TÜV-ranglijst al aan, nog wel ruimte voor verbetering. Opel is daarom ook bezig om samen met leveranciers van onderdelen de levensduur van deze componenten te verlengen. Zo moet deze hoge mate van klanttevredenheid ook over een langere termijn vastgehouden kunnen worden. Opel zet in op een 'onberispelijk niveau'.