Sfeerbeeld van het Stift Festival
Sfeerbeeld van het Stift Festival Foto: Steef Alblas

Toekenningen uit Cultuurfonds

Algemeen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft weer de toekenningen bekendgemaakt voor dit kwartaal. Dinsdag werden in Almelo de cheques uitgereikt aan veel mooie culturele initiatieven in de regio.

TWENTE - Veel organisaties in de kunst- en cultuursector hebben twee uitdagende jaren achter de rug. Zo konden veel evenementen niet of in beperkte mate gehouden worden. De financiële steun van onder meer het Cultuurfonds is dan bij velen ook extra welkom dit jaar.

In deze ronde werd in totaal zo’n 145.000 euro uitgekeerd, wat ten goede kwam aan 43 projecten. Zij waren allemaal uitgenodigd in theater Hof ‘88 in Almelo dinsdag. Een gezellige avond vol ontmoeting, plezier en vertier. De ontvangers werden op leuke wijze in het zonnetje gezet. Hier kregen zij ook te horen welk bedrag zij ontvingen. Aanvragers die buiten de boot vielen dongen wel mee naar geldprijzen bij een interactieve quiz en er waren twee verrassingsprijzen. In Noordoost-Twente werden weer diverse bedragen toegekend. Zo ontving het Openluchtmuseum Ootmarsum 2.000 euro voor herinrichting van de Belevenis-tuin. Het STIFT International Music Festival ontving in totaal 10.000 euro uit drie potjes van het Cultuurfonds. Muziekvereniging Sempre Crescendo in Losser ontving 2.500 euro voor de manifestatie LUCK!

Kunst en cultuur