Glasrijk Tubbergen is een van de vijftien evenementen die een bijdrage ontvangt.
Glasrijk Tubbergen is een van de vijftien evenementen die een bijdrage ontvangt. Foto: Tonny Nijkrake

Subsidie voor 15 evenementen

Algemeen

Nu de coronamaatregelen geschrapt zijn, vult ook de regionale agenda steeds meer met mooie evenementen. Langzaam durven organisatoren het weer aan om iets nieuws te organiseren of om hun uitgestelde evenementen alsnog in te halen. De Provincie Overijssel blijft ook dit jaar evenementen steunen met gerichte bijdrages.

TWENTE - In de nieuwste subsidieronde zijn subsidies toegekend aan 15 kleinere sport- en culturele evenementen. Want hoewel de evenementenbranche langzaam uit het dal krabbelt, zijn ze nog niet terug op het pre-corona niveau. Gedeputeerde Roy de Witte: “De branche en de bezoekers staan te trappelen om aan de slag te gaan. Vijftien kleinere evenementen hebben een subsidie gekregen om weer een start te maken en mooie dingen mee te doen. Ik kijk er naar uit!”

De Provincie keert in deze ronde eenmalige subsidies uit van maximaal 10.000 euro. De totale begroting van het evenement moet dan minimaal 20.000 euro zijn. Verder moeten zij een onderscheidend karakter hebben en aansluiting bij het ‘DNA van Overijssel’. Deze ronde ontvingen onder meer het Maker Festival Twente, Glasrijk Tubbergen, Ster van Zwolle, de Hellendoorn Rally, Kerst in Oud Kampen en de Landgoed Twente Marathon een bijdrage.