Michal Sadilek in duel met Joey Veerman van PSV. (Foto: FC Twente Media/Bas Everhard) Foto:

‘Iedereen wil elke wedstrijd winnen'

FC Twente speelde zaterdag een half uur lang titelkandidaat PSV compleet van de mat, maar oogstte uiteindelijk maar een 3-3 gelijkspel. “Het was een mooie wedstrijd voor de supporters en het publiek, maar voor ons minder leuk’’, zegt Michal Sadilek. “ Als je na 25 minuten met 3-0 voor staat, mag je het niet meer weggeven.’’

Enschede – Een dag na de zinderende wedstrijd tegen PSV baalt Michal Sadilek nog van het puntenverlies. De 3-3 van Olivier Boscagli in de vierde minuut van de extra tijd dreunt nog steeds na. Net als de gemiste kopkans van Julio Pleguezuelo erna op de 4-3.
Twente wervelde, flonkerde en werkte zich het snot voor de ogen, maar de beloning van drie punten bleef uit. “Echt kloten’’, zegt Sadilek in goed Nederlands. “Iedereen was heel teleurgesteld in de kleedkamer. Dat was ook begrijpelijk. We hebben alles gegeven wat we konden. Maar we hebben helaas maar een puntje.’’

Sadilek stond aan de basis van de uiterst vermakelijke wedstrijd. Het was zijn vrije trap waaruit Joshua Brenet al vroeg de 1-0 achter PSV-doelman Joel Drommel werkte. Niemand zag er hands in, maar de VAR wel. “Ik dacht dat het een normale goal was’’, zegt Sadilek. “Ook op de beelden kon ik geen hands zien. Maar het is wel de regel dat als het hands is de goal wordt afgekeurd.’’

Of de Tsjechische middenvelder een verklaring heeft voor de wederopstanding van PSV? ’’In de eerste helft hebben we met veel energie gespeeld. In de tweede helft hadden we wat minder energie. Ik denk dat we een beetje vermoeid werden. En de wissels bij PSV maakten ook wat uit. Ramaljo, Gakpo en Madueke zijn gewoon basisspelers en zij maakten het verschil. Gakpo is één van de beste spelers op dit moment. Wel had hij een beetje geluk met zijn goal, want de bal werd van richting veranderd door Zerrouki. Helaas.’’

Een verklaring voor de flitsende start van Twente tegen zijn oude club? “Gelijk vanaf het begin klapten we er bovenop’’, zegt Sadilek. “Voor het eigen publiek is dat veel makkelijker, dat iedereen alles geeft. Druk zetten is onze kwaliteit. En we weten dat we iedereen pijn kunnen doen. Iedereen wil gewoon elke wedstrijd winnen. Een gelijkspel zoals dit is dan gewoon echt balen.''

'we zitten in een flow, weten dat we iedereen pijn kunnen doen'

De volgende wedstrijd is zaterdagavond, NEC uit in Nijmegen. Thuis verloor Twente met 0-1. Sadilek: ''We zitten in een flow en moeten dit nog even volhouden. Elke wedstrijd wordt een finale. Sommige clubs spelen nog voor degradatie en sommige voor Europees voetbal. Er zit geen makkelijke wedstrijd bij. Tegen NEC hebben we nog iets recht te zetten.''

Het WK loopt Sadilek mis, want Tsjechië werd in de play-off in de verlenging verslagen door Zweden. “Balen. Maar in juni hebben we de Nations League nog, met wedstrijden tegen Spanje, Portugal en Zwitserland. Daar kijk ik enorm naar uit.’’

Blijft over de vraag of hij bij FC Twente blijft. Sadilek: “Binnenkort komt mijn zaakwaarnemer. Dan gaan we in gesprek.’’