Voor de Lutter carnavalisten is het een extra speciaal jaar, aangezien de vereniging nu 55 jaar bestaat.
Voor de Lutter carnavalisten is het een extra speciaal jaar, aangezien de vereniging nu 55 jaar bestaat.

Bosdüvelkes hebben zin in Lutters carnaval met groot feestweekend

Algemeen

Na twee erg moeilijke jaren kan er nu eindelijk weer carnaval gevierd worden. Ook de carnavalisten van de Bosdüvelkes in De Lutte zullen dit weekend genieten van veel gezelligheid. Voor de vereniging is dit een extra speciaal jaar, aangezien zij 55 jaar bestaan.

DE LUTTE - De aftrap is samen met de leerlingen en het onderwijzend team van de Plechelmusschool op vrijdagochtend 8 april in de school. ‘s Middags om 13.45 uur start een optocht door het dorp, waarbij de leerlingen vanaf het schoolplein, door de Boerrigterstraat, Plechelmusstraat, Beatrixstraat en Dorpsstraat gaan. Mensen worden van harte uitgenodigd om langs de route het bonte kindergezelschap te aanschouwen. Natuurlijk zijn alle jeugdhoogheden en de grote Graaf met adjudant in de optocht.

Vrijdagavond om 18.30 uur begint het feest voor de jeugd: ‘Happy Fris’. Het thema voor dit geweldige feest is ‘Glow in the Dark. Met volop muziek en de carnavalshoogheden duurt dit feest tot 21.00 uur. De entree kost 3,50 euro (inclusief twee consumpties) en het wordt gehouden in De Vereeniging. Dezelfde avond en in dezelfde zaal start om 21.30 uur ‘Sjikker Friday’. Voor de jongere ouderen een verkleedfeest onder leiding van DJ Titom.

Zaterdag 9 april wordt traditioneel de Zotte Zoaterdag gehouden. Na deelname aan de optocht in Rossum wordt het feest vanaf 16.00 uur voortgezet in residentie De Vereeniging met optredens van zanger Alwie Kroeze en goochelaar Fred-Ric Schrijvers. Dit feest is voor alle inwoners en bezoekers en: alle leeftijden zijn van harte welkom - jong en oud.

Zondag 10 april wordt een spannende dag voor de wagenbouwers. De deelname in de Grote Twentse Carnavalsoptocht is ook het moment waar alle inwoners van De Lutte trots op hun carnavalslisten kunnen zijn. Na afloop viert men zoals gebruikelijk feest in de carnavalsloods aan het Pastoor Rudingpad. Maandag 11 april wordt de Dûvel verbrand en is het jubileumfeest officieel afgesloten.