Een render van hoe de nieuwe hallen er straks uit komen te zien. Een brede voorziening die ook buiten het carnaval veel te bieden heeft.
Een render van hoe de nieuwe hallen er straks uit komen te zien. Een brede voorziening die ook buiten het carnaval veel te bieden heeft.

Doneer nu jouw bijdrage en steun de bouw van de nieuwe loodsen!

Algemeen

S.H.O.C. staat voor Stichting Huisvesting Oldenzaals Carnaval. Deze stichting beheert de carnavalsloodsen waarin zes Oldenzaalse carnavalsverenigingen huisvesten en waar zij hun praalwagens bouwen. Verschillende factoren hebben ervoor gezorgd dat de S.H.O.C. zich genoodzaakt voelt om voor de Oldenzaalse carnavalsverenigingen nieuwe loodsen te realiseren aan de Thorbeckestraat. 

OLDENZAAL - De betrokken verenigingen zijn O.C.V. de Thijdarren, O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes, O.C.V. de Spanvöggel, O.C.V. de Oelewappers, O.C.V. de Markloawen en O.C.V. de Glasbloazers. De nieuw te realiseren loodsen zullen moderner, duurzamer en veiliger zijn. Verder zullen de nieuwe loodsen meer ruimte bieden om de praalwagen te bouwen. 

Het carnaval in Noordoost-Twente is inmiddels betitelt met het predicaat: Immaterieel Erfgoed. Het feest neemt een prominente plek in binnen de Oldenzaalse gemeenschap. De belangrijkste spil in dit geheel is de wagenbouw. De loodsen waar de praalwagens worden gebouwd zijn dé plek waar techniek en creativiteit samen komen. Tevens dé plek waar jarenlange kennis en ervaring een houvast biedt voor enthousiasme en jong talent.

De loodsen aan de Thorbeckesetraat zijn meer dan alleen een carnavalshal. Het is de plek waar iedereen welkom is en vriendschappen ontstaan. Tevens de plek waar technische kennis kan worden opgedaan en verder kan worden ontwikkeld. De nieuw te realiseren hallen zullen zo gesitueerd dat ze ook ingezet kunnen worden voor andere culturele doeleinden. Kortom, een heel veelzijdige voorziening die ook bredere maatschappelijke doelen ondersteunt buiten het carnaval om.

Vele bedrijven en fondsen uit de regio, de gemeente Oldenzaal en grote getalen vrijwilligers zorgen ervoor dat een vrij groot deel van de kosten van de hallen al gewaarborgd zijn. Maar we zijn er nog niet, om er voor te zorgen dat alle verenigingen hun praalwagens in de toekomst kunnen blijven bouwen roepen we de hulp van alle Twentenaren in. Op www.shocoldenzaal.nl zijn we een doneeractie begonnen. Vanaf 5 Euro kunt u al een bijdrage leveren aan het tot stand komen van de nieuwe carnavalshallen. Op deze wijze kunnen we blijven genieten van al het pracht en praal tijdens de Grote Twentse carnavalsoptocht in de Boeskoolstad.