Vorst Rick en Sik Youri brengen de jeugdige energie met zich mee tijdens het carnaval dit weekend!
Vorst Rick en Sik Youri brengen de jeugdige energie met zich mee tijdens het carnaval dit weekend!

Rick Dubbeldam 58e Vorst bij de O.J.C.V. De Blaanke Boeskeulkes

Algemeen

Zaterdagavond 26 februari presenteerde Rick Dubbeldam zich als de 58e Vorst van de Oldenzaalse Jongeren Carnavals Vereniging de Blaanke Boeskeulkes in een maximaal gevuld Stadshotel Ter Stege! Vorst Rick wordt vergezeld door Sik Youri en samen gaan zij dit jaar voorop in de polonaise van de Blaank’n. Met de opkomst van Vorst Rick en Sik Youri ging het carnavalsjaar 2022 pas echt van start in de Boeskoolstad!

OLDENZAAL - Rick Dubbeldam is drieëntwintig jaar oud, woonachtig in de Boeskoolstad en binnen de vereniging actief als bestuurder binnen de rol als penningmeester. In het dagelijks leven is hij business controller. Youri Kip, tweeëntwintig jaar oud en tevens woonachtig in Oldenzaal. Youri is lid van de Raad van Elf en is onderdeel van de feestcommissie, ook wel de Leppels genoemd. Hij is werkzaam bij Bart Wiegerinck Auto’s. De grootste hobby van beide heren is het organiseren en het vieren van het Oldenzaalse Carnaval! Naast deze hobby’s hebben ze nog meer overeenkomsten. Vorst Rick en Sik Youri hebben allebei een dame aan hun zij genaamd Iris.

De hoogheid en Sik hebben een onvergetelijke opkomst gehad bij de Feestresidentie van de BB en zijn klaar voor een fantastisch seizoen. Dit gaan ze doen onder het motto:

‘één club, twee vreend’n. Greuts da’w van de Blaank’n moog’n ween!

Dat de jeugdige vereniging veel energie heeft blijkt wel uit de uitgebreide agenda voor de komende dagen. Vrijdag is het carnaval voor de basisscholen en het aanbieden van de wagen. Zaterdag is de kinderoptocht en intocht van de stadsprins, met ‘s avonds feest bij Rouwhorst. Na de grote optocht op zondag volgt het dweilen bij de kegelbaan. Maandag gaat men touwtrekken, is er carnaval op de Groote Markt en de uitreiking van de Bösselbokaal. Dinsdag sluit men af met het boemelen en de traditionele bokverbranding.