Vorst Jan Geissler en Sik Rio gaan goed uitgerust het Oldenzaalse carnaval in dit jaar.
Vorst Jan Geissler en Sik Rio gaan goed uitgerust het Oldenzaalse carnaval in dit jaar.

Glasbloazers zeker niet slaperig tijdens carnaval!

Algemeen

Hopelijk kregen de leden van de Glasbloazers deze week voldoende slaap en een goede nachtrust. Want komend weekend moet er weer volop gefeest worden!

OLDENZAAL - Komend weekend staat er weer veel op het programma. Vorst Jan Geissler en Sik Rio gaan voorop in de feestelijkheden. Vorst jan is 48 jaar en getrouwd met Sonja. In het dagelijks leven is hij eigenaar van JG Slaapconcepten. Het belang van uitgerust carnaval vieren begrijpt hij maar al te goed! Sik Rio is 24 jaar, woont samen met Gina en is tevens werkzaam bij JG Slaapconcepten. Vorst Jan is zeker geen onbekende bij de Glasbloazers en binnen de Oldenzaalse carnavalswereld. Ruim 30 jaar heeft hij gewerkt als MvA : Manusje van Alles bij Zalencentrum Rouwhorst waar de meesten hem van zullen kennen.

Hun motto luidt:

“Leu gin gezeur, wie slept oe ‘t carnaval deur!”

Vrijdag is het aanbieden van de wegen bij de loodsen aan de Thorbeckestraat. Zaterdag zijn de vaste onderdelen met de intocht van de Stadsprins bij het gemeentehuis, de kinderoptocht, het kindercarnaval bij Stadscafé Moatman en de stapavond. Zondag staat in het teken van de grote optocht en afsluitend het Glasbloazersbal bij Moatman. Maandag is het Rosenmontagbal bij Moatman en dinsdag sluit men af met de stapdag en het bokverbranden. Om woensdag weer wat op adem te komen gaat men haring happen bij Moatman.