Beschermheer Albert zette zich in voor de goede begeleiding van ruim 40 hoogheden. Dit jaar gaat hij zélf voorop!
Beschermheer Albert zette zich in voor de goede begeleiding van ruim 40 hoogheden. Dit jaar gaat hij zélf voorop!

Beschermheer Albert: onmisbare kartrekker bij O.C.V. de Spanvöggel

Algemeen

Waar zusterverenigingen afgelopen seizoen al creatief waren met het aanstellen van een bijzondere hoogheid, hadden ze  bij O.C.V. De Spanvöggel het ludieke idee om het hele Groot Gevolg als 53ste hoogheid aan te stellen met een beschermheer als stralend middelpunt. De keuze voor deze beschermheer die, zo zou later blijken, ook in het 54ste seizoen van de vereniging uit de Marke Berghuizen de scepter zal zwaaien, was snel gemaakt. 

OLDENZAAL - Beschermheer Albert, al sinds de jaren ’70 een gewaardeerd lid in het Groot Gevolg, heeft ruim 40 hoogheden mee mogen maken en stond hen altijd met raad en daad bij. De jarenlange zorg van Albert voor het span beperkte zich niet alleen tot advies aan de Markies en zijn Rentmeester, maar hij zorgde er ook voor dat het de partners en (aanwezige) kinderen aan niets ontbrak. Dat Albert regelmatig etentjes, drankjes en zelfs cadeautjes verzorgde is binnen de vereniging een publiek geheim. Voor de leden van de Raad van Elf is Albert al jarenlang een graag geziene gast die, ondanks zijn respectabele leeftijd van 76 jaar (die hij afgelopen week mocht halen), nog regelmatig mee gaat naar diverse uittredens. 

Dat Albert dan naast een drankje ook graag geniet van een sigaartje is de meeste leden niet ontgaan. Tijdens het in ontvangst nemen van de gelukwensen werd Albert dan ook bedolven onder de meest exotische en exclusieve sigaren, waar hij voorlopig wel even mee vooruit kan. Dat dit geen overbodige luxe is, is wel gebleken, want waar het gepland was om de 54ste hoogheid van ‘achter het spoor’ op 27 november op te laten komen, mag Albert zich ook in het 54ste seizoen Hoogheid noemen. Dat Albert, ondanks al zijn bescheidenheid, steeds beter van het woord komt blijkt wel uit de diverse varianten die hij ondertussen al heeft bedacht op zijn eigen liefsprök:

“Kort mer krachtig. Disse twee wekk’n wordt prachtig!”

De feestdagenda
In en om het carnavalsweekend zijn er weer de nodige leuke activiteiten. Vrijdag is het scholenbezoek bij De Leemsteeg en De Windroos. Aansluitend wordt het carnavalsweekend ingeluid bij onze residentie Café Olde Weghuis. ’s Avonds is het traditionele wagen aanbieden. Zaterdag genieten we van de kinderoptocht en de sleuteloverdracht, met aansluitend bezoek aan de Bösduvelkes ende carnavalsavond in de residentie. Zondag is de grote optocht, maandag het dweilen in de binnenstad en dinsdag de bokverbranding met sluitingsbal.