Het 47-ste paar hoogheden zwaait de scepter over weer een mooi Thijdarren-carnaval dit jaar.
Het 47-ste paar hoogheden zwaait de scepter over weer een mooi Thijdarren-carnaval dit jaar. Foto: Bjorn Keizers

Opperdar Roy en sik Martin voorop bij O.C.V. De Thijdarren

Algemeen

Op vrijdag 4 maart was het eindelijk zover, in een goed gevulde zaal bij het JW Racerhuis kwamen Opperdar Roy en zijn sik Martin als 47e hoogheid en sik van De Thijdarren uit de doos.

OLDENZAAL - In het dagelijks leven is Opperdar Roy van Benthem (45) bouwkundig calculator bij Ten Brinke in Almelo. Zijn sik Martin Zwiep (52) is warehousemanager bij Tronex, in 2016 was hij Opperdar. Hoogheid Roy was jarenlang actief bij de raad van 11 en sik Martin is voorzitter van de technische commissie. Ook zijn beide mannen lid van RosenMontag Vereniging De Zatte Rooskes.

De lijfspreuk van het span is:

‘Positief of negatief, carnaval blif exclusief!’

Natuurlijk worden er in het weekend leuke feestjes georganiseerd. Alle feesten zijn gratis te bezoeken. Het programma voor het komend weekend zal er bij O.C.V. De Thijdarren als volgt uitzien:

Op vrijdag 8 april is het wagen aanbieden aan de Opperdar en sik om 20:00 in loods 1 aan de Thorbeckestraat.

Op zondag 10 april begin om 19:00 uur het Noaberbal. Dit feest wordt gehouden in onze residentie Café ‘t Hoekje, Hyacinthstraat 102.

Op maandag 11 april organiseert Rosenmontag vereniging De Zatte Rooskes om 20:00 uur het Rosenmontag bal. Dit feest wordt gehouden in residentie Café ‘t Hoekje, Hyacinthstraat 102. Deze avond, met optredens, is gratis te bezoeken.

Op dinsdag 12 april om 20:00 uur is het aftreden van de Opperdar en sik. Dit feest wordt gehouden in residentie Café ‘t Hoekje, Hyacinthstraat 102.

Meer weten over de vele activiteiten van O.C.V. De Thijdarren? Bezoek dan ook eens hun website! Kijk voor meer informatie op: www.dethijdarren.nl