Fijn wonen, goede ondersteuning en maatschappelijke deelname zijn belangrijk voor een inclusieve samenleving. Omkijken naar elkaar hoort hier ook bij.
Fijn wonen, goede ondersteuning en maatschappelijke deelname zijn belangrijk voor een inclusieve samenleving. Omkijken naar elkaar hoort hier ook bij. Foto: Shutterstock

Wijkracht conferentie over een inclusieve samenleving

Algemeen

Donderdag 21 april houdt Wijkracht in Hengelo een conferentie over het thema ‘de inclusieve samenleving’. Professionals, vrijwilligers, inwoners en ervaringsdeskundigen zijn van harte uitgenodigd om mee te praten.

DINKELLAND/OLDENZAAL - Wijkracht is een brede sociale werkorganisatie die uiteenlopende activiteiten houdt in Borne, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland en Haaksbergen. Onder meer op het gebied van jongeren- en ouderenwerk, opvoedondersteuning, maatschappelijke begeleiding en vrijwilligerswerk. De conferentie is een initiatief van Wijkracht, de Twentse Naoabers, Humanitas Onder Dak, Welbions, RIBW en de gemeente Hengelo. Er zal gepraat worden over hoe mensen het beste mee kunnen draaien in de samenleving. Met aandacht voor thema’s zoals wonen en huisvesting, sociale participatie, arbeidsaparticipatie en gezondheid en beweging. Kortom, bijzonder breed. Aldus Wijkracht moet het ook niet bij het delen van ideeën blijven: de meest urgente en belangrijke items worden na afloop ook echt opgepakt. Het programma duurt van 15.30 tot 17.40 uur in Metropool Hengelo. Aanmelden kan door te mailen naar academie@wijkracht.nl ovv. ‘conferentie 21 april’. Er is plaats voor 100 deelnemers.