In het eerste coronajaar 2020 ontdekten veel Nederlands Overijssel. Zo was kamperen met eigen voorzieningen erg populair.
In het eerste coronajaar 2020 ontdekten veel Nederlands Overijssel. Zo was kamperen met eigen voorzieningen erg populair. Foto: Shutterstock

Meer aandacht nodig voor recreatie en toerisme

Algemeen

De kersverse Overijsselse gemeenteraden moeten de komende jaren meer doen om de vrijetijdseconomie in de regio te versterken. Dit is de oproep van netwerkorganisatie Gastvrij Overijssel. Hiervoor plaatsen zij afgelopen weekend een grote advertentie in regionale media.

TWENTE - Gastvrij Overijssel vertegenwoordigt een groot aantal organisaties en belangen: onder meer MKB Nederland Midden, MarketingOost, de ANWB, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel IVN en Koninklijke Horeca Nederland zijn hierin vertegenwoordigd. Recreatie en toerisme in Overijssel namen de afgelopen jaren sterk toe. Zo zag men door de pandemie een toename van binnenlandse gasten. Afgelopen jaar wist Overijssel zich al redelijk te herstellen van het rampjaar 2020. Op de lange termijn verwachten de partners dat er nog meer mogelijk is: meer gasten, meer bestedingen, langere overnachtingen. Maar dit staat of valt met goede kaders, zeker op lokaal niveau. Gastvrij Overijssel hoopt dan ook dat de gemeenteraden een sterk beleid zullen ontwikkelen gericht op een robuuste vrijetijdseconomie, met aandacht voor werkgelegenheid en leefbaarheid. Ondernemers moeten zo meer ruimte krijgen om te floreren, zo is de boodschap.