Mest kan van een probleem-product naar een waardevolle grondstof gaan. Er is namelijk steeds meer vraag naar biogas.
Mest kan van een probleem-product naar een waardevolle grondstof gaan. Er is namelijk steeds meer vraag naar biogas.

Tubbergen ziet kansen voor biogas-productie

Algemeen

Biogas biedt voor een agrarische gemeente als Tubbergen mooie kansen om duurzamer te wonen en te ondernemen. Op 4 en 6 april houdt de gemeente twee informatieavonden over duurzaam biogas.

TUBBERGEN - Nu de vraag hiernaar sterk toegenomen is biedt dit ook kansen voor de (melk)veehouderijen. Niet alleen bij het verwaarden van mest, maar ook in het verduurzamen van de eigen bedrijfsvoering. Een ander actueel punt is dat hiermee ook de afhankelijkheid van buitenlands gas afneemt. Het gas zou bijvoorbeeld via de al bestaande infrastructuur gebruikt kunnen worden in omliggende woningen. Kortom, de gemeente ziet mooie kansen.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle melkveehouders in de gemeente Tubbergen, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Komende maandag 4 april is er een bijeenkomst om 20.00 uur in partycentrum Morshuis aan de Ootmarsumseweg 159 in Albergen. Woensdag 6 april is de bijeenkomst vanaf 20.00 uur bij zaal Kottink aan de Dorpsstraat 36 in Geesteren. Aanmelden is verplicht. Dat kan via k.nijland@noaberkracht.nl. Geef in de mail aan welke avond en met hoeveel personen u wilt deelnemen.