Het landschapscentrum IJs en Es in Mander in het Dal van de Mosbeek. Natuur en ontwikkeling kunnen best mooie combinaties opleveren.
Het landschapscentrum IJs en Es in Mander in het Dal van de Mosbeek. Natuur en ontwikkeling kunnen best mooie combinaties opleveren. Foto: Marco Gerritsen 2016 www.photoofnature.com 2016

Vergadering Focus op Leefbaarheid maandag

Algemeen

De kersverse bewonersvereniging Focus of Leefbaarheid zal komende maandag een vergadering houden. Doel is om te praten over belangrijke thema’s van aangenaam wonen en ondernemen in het Dal van de Mosbeek en Springendal.

MANDER - Hoewel het over het algemeen fijn wonen is in kernen zoals Vasse, Mander en Hezingen zijn er wel de nodige uitdagingen. Zo staan ambities zoals behoud en versterken van natuur vaak haaks op bijvoorbeeld economische ontwikkeling in dit gebied. Bewoners willen graag via de vereniging een serieuze gesprekspartner zijn voor de overheid wanneer het aankomt op ontwikkeling van het gebied. De eerste goede stappen zijn gezet. Zo werd op 11 maart een gesprek gehouden met gedeputeerden Ter Bolscher en De Witte over een actievere rol om invloed uit te oefenen op beleidskeuzes. Men concludeerde ook dat communicatie over dit soort processen tot nu toe vaak een ondergeschoven kindje was. En wanneer inwoners het idee hebben dat de overheid niet met ze communiceert en serieus neemt, dan ontstaan er irritaties en brokkelt draagvlak af. De bijeenkomst is komende maandag 4 april om 20.00 uur in kegelcentrum Nijhuis aan de Uelserweg 145 in Mander.