Alida Renkema ontving uit handen van burgemeester Patrick Welman een historische stadsplattegrond als afscheidsgeschenk.
Alida Renkema ontving uit handen van burgemeester Patrick Welman een historische stadsplattegrond als afscheidsgeschenk. Foto: Picasa

Veel lovende woorden bij afscheid van wethouder Alida Renkema

Algemeen

Vroegtijdig had ze al aangekondigd dat ze de Oldenzaalse politiek zou gaan verlaten; Alida Renkema. Bijna zeven jaar was ze wethouder in Oldenzaal. Ze werd op 29 juni 2015 geïnstalleerd als wethouder voor het CDA. 

OLDENZAAL - Zij kreeg bij haar aantreden als wethouder een goed gevulde portefeuille. Ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, grondbedrijf, verkeer en vervoer, coördinatie binnen stad, cultuur, omgevingswet, WABO / vergunningverlening, Oldenzaal Centraal, Masterplan Binnenstad en gebiedsontwikkeling NOT. “Ga er maar aanstaan...” waren woorden die ik hoorde bij haar afscheid dinsdagmiddag.

Alida Renkema, een mensen-mens, ze was er altijd en vol passie en betrokkenheid met haar werk bezig voor onze stad en haar inwoners. Alida Renkema had een luisterend oor voor de inwoners van Oldenzaal en de Oldenzaalse ondernemers. Ze kan dan ook met een tevreden gevoel afscheid nemen en terugkijken op deze periode van bijna zeven jaar. Waarin ze samen met het college, de gemeenteraadsleden en het ambtelijke apparaat hard heeft gewerkt aan al deze ambities.

Ze was met name betrokken bij de ruimtelijke ontwikkelingen in Oldenzaal: de Groote Markt, het Singelpark, de Stakenbeek, de Graven Es, de Vijfhoek, en het centrum van De Thij. Ze heeft pareltjes toegevoegd aan de vele pareltjes die er al waren in onze stad. Nu liggen er voor haar nieuwe uitdagingen voor, afgelopen dinsdag nam ze afscheid en werden haar vele lovende woorden toegesproken. De dag na haar afscheid (woensdag 30 maart) werd ze geïnstalleerd als raadsgriffier in de gemeente Emmen. Daar gaat ze de gemeenteraad, de burgemeester en het presidium (dagelijks bestuur van de raad) ondersteunen. Ook geeft zij in haar nieuwe functie in Emmen leiding aan de griffie, het ambtelijke ondersteuningsbureau van de raad. Redactie Hart van Oldenzaal wenst haar een mooie en uitdagende periode in de gemeente Emmen. Besteed aandacht aan je gezin en leef het leven voort. Alida het gaat je goed en bedankt voor de prettige ontmoetingen door de jaren heen! (Tekst en foto Martin Meijerink.)