Een toevallige ontmoeting was de basis voor een mooi huwelijk. Het reislustige echtpaar geniet ook nog van de mooiste plekken ter wereld.
Een toevallige ontmoeting was de basis voor een mooi huwelijk. Het reislustige echtpaar geniet ook nog van de mooiste plekken ter wereld.

Echtpaar Van Veen al 60 jaar getrouwd

Algemeen

Woensdagmorgen 16 maart; een zonnige dag. Niet alleen een dag om te stemmen, maar ook een dag die je in stemming brengt wanneer je op bezoek komt bij Arie (82) en Maaike (81) van Veen in Losser. Een gezellig samenzijn met koffie en gebak volgt en een opgewekt en blij echtpaar die graag het verhaal vertellen over de eerste ontmoeting. 

LOSSER - “We waren nog wel jong maar er was wel een speciale reden voor, want je moest in die tijd wel getrouwd zijn om in aanmerking te komen voor een woning.” Maaike, geboren in Almelo, werkte als jong meisje als radiologisch laborante in het toenmalige Juliana ziekenhuis in Hengelo. Dat betekende werken op onregelmatige tijden en soms ook met de feestdagen. Zo ook kerst in 1959. “Ik had beide kerstdagen gewerkt, de dag na kerst werd ik door een vriendin uitgenodigd om mee te gaan naar Hollandsche Rading. Daar was een landgoed dat door de inspecteur-generaal van de Krijgsmacht werd beheerd en waar de marechaussee voor bewaking zorgde. Daar aangekomen ontmoette ik een aardige marechaussee en dat bleek mijn Arie te zijn.”

De afstand tussen Almelo en Hollandsche Rading was groot, totdat bleek dat Arie afkomstig was uit Vroomshoop. Arie, geboren en getogen in Vroomshoop, groeide op met maar liefst 10 broers en zussen. “Na de eerste ontmoeting lieten we er geen gras over groeien en op Nieuwjaarsdag maakte ik al kennis met zijn familie en daarna werd de relatie serieus. Militair zijn betekende overplaatsingen naar verschillende plaatsen in Nederland en het buitenland. Arie zou worden overgeplaatst naar Paramaribo. Het werd uiteindelijk het buurland Duitsland. Dat werd uiteindelijk ons nieuwe thuisland.” 

Maaike mocht met Arie mee dus werd in de haast, nu zestig jaar gelden getrouwd. Na de diensttijd bij de marechaussee werd de Luchtmacht Arie’s nieuwe werkterrein. Na 26 jaar in Duitsland te hebben gewoond, keerden ze met hun twee zonen terug naar Twente. Ze waren 17 jaar lang beheerden van “Ons Gebouw”, dat in die periode veelvuldig werd gebruikt als theater en als repetitieruimte voor diverse verenigingen. Dus veel mensen in Losser kennen het vriendelijke paar Maaike en Arie.

Ze kozen ervoor om te gaan genieten van het ouder worden. Met hun camper reisden ze door heel Europa en zelfs met een huurcamper door de Verenigde Staten tot aan Alaska toe. En dat reizen gaat nog wel even zo door. Zo lang ze nog gezond blijven reizen ze nog de hele wereld over. Ze waren onlangs een paar maanden in Vietnam en nu zijn ze net terug uit Dubai. Ze genieten beide van hun samenzijn en voelen zich gezegend met twee zonen en twee (schoon)dochters en vijf kleinkinderen. De redactie van Hart van Losser wenst hen nog vele jaren.