Sinds eind februari komt de vluchtelingenstroom op gang. Ook in de regio Twente is de komende tijd meer opvang nodig om hen te helpen.
Sinds eind februari komt de vluchtelingenstroom op gang. Ook in de regio Twente is de komende tijd meer opvang nodig om hen te helpen. Foto: Shutterstock

Gemeenten inventariseren al grotere opvanglocaties

Algemeen

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen benadrukken dat er op dit moment nog geen noodzaak is voor particulieren om vluchtelingen uit Oekraïne in huis te nemen. Wel hopen zij dat mensen ook op andere manieren het land en de inwoners willen steunen.

TUBBERGEN/DINKELLAND - Momenteel is de overheid bezig om op grotere schaal opvang te regelen voor de verwachte vluchtelingenstroom de komende tijd. Het COA zorgt dan voor de eerste opvang. Hoewel opvang bij mensen thuis nog niet aan de orde is, inventariseren Dinkelland en Tubbergen wel of er mogelijkheden zijn om grotere groepen in één keer te huisvesten mocht dit nodig zijn. Zij roepen bedrijven en organisaties die een grotere groep zouden kunnen en willen opvangen op om contact op te nemen. Dit kan dan via oekraine@tubbergen.nl of oekraine@dinkelland.nl afhankelijk van de gemeente. Geef dan door om hoeveel plaatsen het gaat, waar de locatie is en voor welke periode deze beschikbaar is. Hiermee gaan beide gemeenten al een stap verder dan op dit moment nodig is; doel is om uiteindelijk zo snel mogelijk degelijke opvang te bieden om de doorstroming van vluchtelingen en de bestaande asielzoekers in stand te houden.