De vriendinnen die met hun vrolijke klassieke Volkswagen door Twente toerden afgelopen zondag. Dankzij de versoepelingen is er ook voor hen weer meer mogelijk qua gezelligheid.
De vriendinnen die met hun vrolijke klassieke Volkswagen door Twente toerden afgelopen zondag. Dankzij de versoepelingen is er ook voor hen weer meer mogelijk qua gezelligheid. Foto: Picasa

Een plezierige ontmoeting: vriendinnen weer op pad!

Algemeen

Zondagmiddag is er een stralende zon; het is druk op de parkeerplaats bij het pannenkoekenrestaurant de Stroper in de Lutte. Ik (Martin Meijerink) ga ook maar even een spekpannenkoek verorberen; dat moet kunnen op zo een stralende zondagmiddag.

DE LUTTE - Op de parkeerplaats staat een klassiek, oranje Volkswagen busje met zes fraai uitgedoste Oldenzaalse ‘Hartvriendinnen’. Ze roepen naar mij: “zet het Hart van Oldenzaal ons nog even op de foto?” En aan zo een spontaan verzoek ga je niet voorbij. En ze hebben nog wat te vertellen ook. 

Al meer dan achtenveertig jaar zijn deze zes Oldenzaalse vrouwen bevriend met elkaar, en dat blijft ook zo zeggen ze. Inmiddels zijn er door de versoepelingen meer dingen mogelijk; dit geeft meer vrijheid en maakt blij. Daar hebben ze direct gebruik van gemaakt. Samen toerden zij in het VW busje door heel Twente, gezellig bijpraten, de zon schijnt en ze zijn allen vrolijk gestemd. Dus deze zondag kan voor hen niet niet meer stuk. De pannenkoeken bij de Stroper bevallen goed, vrolijk en uitgedost vervolgen ze hun weg door Twente met als eindbasis Oldenzaal, het hart van Twente.