De digitale kruisweg kijkt dit jaar naar brede thema's, zowel vanuit kerk als de gehele samenleving. Met bijzondere gesprekken.
De digitale kruisweg kijkt dit jaar naar brede thema's, zowel vanuit kerk als de gehele samenleving. Met bijzondere gesprekken.

Ook dit jaar een digitale kruisweg bij Tubbergse Pancratius parochie

Algemeen

Evenals vorig jaar wil de Pancratius Commissie van de H. Pancratius parochie een digitale kruisweg verzorgen in de veertigdagentijd, met wetelijks een stukje bezinning. Dit jaar is er voor gekozen om de kruisweg te actualiseren door middel van interviews met mensen, over thema’s die bij de kruisweg passen.

TUBBERGEN - Er zijn vijf gebeurtenissen uit de kruisweg gekozen, waar een actueel thema bijgeplaatst is. Zo komen de thema’s pesten, vluchtelingen, leven met een handicap, vallen en opstaan en armoede aan bod. Over ieder thema gaan zij met iemand in gesprek, die daar vanuit zijn of haar ervaring iets over kan zeggen. “Het zijn heel boeiende gesprekken geworden, waar we veel van kunnen leren.” Iedere uitzending eindigt met een vraag aan de kijkers, naar aanleiding van wat in het gesprek naar voren is gekomen. Die vraag kan dan in de week die volgt worden overwogen.

De kruisweg zal worden besloten met een paasgedachte. Zo wil de Pancratius Commissie collectief op weg gaan naar Pasen en laten zien dat de kruisweg van Jezus nog heel actueel is. De gesprekken over de kruisweg zijn te zien via de kerktelevisie op de website van de parochie: www.hpancratius.nl/kerk-tv. (Bij elke locatie te zien onder “Herhaling”)

De cyclus start op vrijdag 4 maart 2022 met: “Jezus wordt ter dood veroordeeld.” Het thema is dan pesten en het gesprek is met Marieke Dijkers. Op 11 maart: “Jezus ontmoet zijn bedroefde moeder.” Thema: Vluchtelingen, met de Syrische vrouwen Nawar Abudallah en Ghofran Zaghal. Vrijdag 18 maart: “Simon van Cyrene helpt Jezus het kruis dragen.” Thema: Leven met een handicap, gesprek met Marcel Kleissen. Vrijdag 25 maart: “Jezus valt voor de tweede keer onder het kruis.” Thema: Vallen en opstaan, gesprek met Ilse Booijink. Vrijdag 1 april: “Jezus wordt van zijn kleren beroofd.” Thema: Armoede, gesprek met Miranda Kranenberg. Vrijdag 8 april “Jezus is verrezen.” Pastoraal werker Christianne Saris staat stil bij de verrijzenis.