Leerlingen van het Twents Carmel College gaven hun eindpresentaties dinsdag. Uiteindelijk koos een jury van de gemeenteraad het winnende project.
Leerlingen van het Twents Carmel College gaven hun eindpresentaties dinsdag. Uiteindelijk koos een jury van de gemeenteraad het winnende project. Foto:

Vervolg artikel: Afsluiting van 'Make My Day 2021'

LOSSER - Ook in Losser zijn kinderen die zorg uitvoeren voor een naaste, vaak een familielid. Naast goede begeleiding is ook juist ontspanning en het even loslaten van de zorg belangrijk. Welzijnsorganisatie Fundament verzorgt al uiteenlopende ondersteunende activiteiten voor zowel jonge als volwassen mantelzorgers, maar ook bijvoorbeeld het lokale jongerenwerk valt hieronder. Make My Day is daarnaast ook een praktisch project om vaardigheden te leren zoals het organiseren van een activiteit en communiceren door middel van presentaties. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit diverse partijen uit de Losserse gemeenteraad, voor het initiatief van Ryan, Melice, Neri en Kaylin. Zij bedachten een leuke dag op het TCC met diverse activiteiten en een film voor de jonge mantelzorgers. En zij hopen ook nog een speciale 'surprise guest' te kunnen boeken. De leerlingen gaan dit uitvoeren samen met mantelzorgondersteuner Wesley Elfers van Fundament.