Afbeelding

Bakkie Troost op de begraafplaats

Algemeen

Allerzielen is weer op 2 november. Een moment om stil te staan bij de dierbare overleden die ons ontvallen zijn. Zeker voor de nabestaanden van de inmiddels 18.000 Nederlandse coronaslachtoffers kan verwerking een langer proces zijn.

DINKELLAND - Als gevolg van de coronamaatregelen verliepen ook afscheid nemen en rouwen anders dan gebruikelijk. Lopend onderzoek van onder meer ZonMW en diverse universiteiten is gericht op het in kaart brengen van de impact die de pandemie heeft op rouwverwerking, zowel op kortere als langere termijn. 

Zo zou een afscheid in plaats van troostend juist traumatisch kunnen zijn, wat kan leiden tot gecompliceerde rouw, aldus een inleiding van één lopend onderzoek van netwerkorganisatie LOCOmotion. Om mensen de gelegenheid te geven te praten over hun verlies zullen de pastores van de Plechelmusparochie op 2 november een ‘Bakkie Troost’ bieden op de begraafplaatsen van Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo. Bezoekers kunnen dan onder het genot van een kopje koffie of thee een gesprekje houden over wat hen bezighoudt of om herinneringen op te halen aan de overledene.