Het echtpaar Benneker-Klievik ontvangt de felicitaties van burgemeester Patrick Welman, die hen feliciteerde namens het gemeentebestuur.
Het echtpaar Benneker-Klievik ontvangt de felicitaties van burgemeester Patrick Welman, die hen feliciteerde namens het gemeentebestuur. Foto: Picasa

Echtpaar Benneker-Klievik viert 60-jarig huwelijksjubileum

Algemeen

OLDENZAAL - Afgelopen woensdag was er feest aan de Bentinckstraat in Oldenzaal. Truus Klievik (85) en Leo Benneker (86), beide in Oldenzaal geboren, waren die dag 60 jaar getrouwd. 

Burgemeester Patrick Welman kwam het echtpaar persoonlijk feliciteren want de corona regels brachten de ruimte voor een persoonlijke felicitatie. De burgemeester bracht de felicitaties over van het stadsbestuur van Oldenzaal. Zestig jaar woont het echtpaar aan de Bentinckstraat in een eigen huis met een zonnige plek in hartje stad. Het begon destijds op 14-jarige leeftijd dat Leo zijn Truus uitnodigde om met hem tijdens de Oldenzaalse Kermis in de draaimolen te stappen. Zo is het gekomen, en meer dan 70 jaar hebben ze aan de carrousel van hun leven kleur en fleur gegeven.

Beiden blikken vol tevredenheid terug op hun rijke leven en zijn zeer tevreden, ook nu met het proces van ouder worden. Ze hebben twee dochters en zes kleinkinderen. Leo Benneker runde jarenlang zijn eigen verwarmingsbedrijf en de merknaam prijkt nog steeds op de gevel van het huis.

Truus is de dochter van fietsenmaker Klievik aan de Hengelosestraat en was jarenlang in betrekking bij kapper ter Braak aan de Spoorstraat. Haar hobby is lezen, zelfstandig koken doet ze niet meer, maar ze maken gebruik van maaltijdbezorging thuis. Nu even wel aandacht en koffie met gebak maar later is er feest en wel op 28 november. De dag dat ze zestig jaar geleden het kerkelijk huwelijk sloten in de Anthoniuskerk aan de Spoorstraat in Oldenzaal.

Het geheim van hun ouder worden is positief blijven denken en dagelijks wandelen want het in beweging blijven draagt er toe bij dat men zelfstandig kan blijven functioneren. Wilt u het echtpaar feliciteren, stuur een felicitatiekaart naar Bentinckstraat 106 7576 XS in Oldenzaal. De redactie van Hart van Noordoost Twente / Oldenzaal geeft een driewerf hoera.

Foto en tekst Martin Meijerink.