Het echtpaar Valkema-Kramer uit Oldenzaal vierde afgelopen week hun 60-jarig huwelijksjubileum.
Het echtpaar Valkema-Kramer uit Oldenzaal vierde afgelopen week hun 60-jarig huwelijksjubileum. Foto: Picasa

Echtpaar Valkema-Kramer viert 60-jarig huwelijksjubileum

OLDENZAAL - Het echtpaar Valkema–Kramer kijkt met tevredenheid terug op hun leven. Afgelopen week was er feest aan de Vloedbeldlaan in Oldenzaal. Janke Kramer (80) geboren in Glanerbrug en de uit Joure afkomstige Wiebe Valkema (87) waren 60 jaar getrouwd. 


Het werkbare leven ligt alweer ruim 30 jaar achter ze. Wiebe was werkzaam bij de marechaussee en kon op 55 jarige leeftijd met functioneel leeftijdsontslag. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Glanerbrug bij de grenspost waar Wiebe was gedetacheerd voor de Koninklijke Marechaussee. Janke, toen 19, kwam kijken bij de doorlaatpost en werd daar verliefd op haar Wiebe waarmee ze nu al meer dan 60 jaar lief en leed heeft gedeeld.


Ze trouwden en woonden de eerste jaren van hun huwelijk in Vaals in het zuiden van het land. Hier in het zuiden werd het huwelijk verrijkt met drie kinderen: twee dochters en een zoon. Inmiddels zorgden deze ook al weer voor vier kleinkinderen. Samen kijken ze met een tevreden gevoel terug op de werkzame periode en het al meer dan vijftig jaar met plezier wonen in Oldenzaal.


Janke schilderde en tekende tot voor kort in in de schildersclub die onlangs is opgeheven. Wiebe is als vrijwilliger druk in de weer in de Hofkerk. Hij verzorgt het maandblad van de kerk en zit in het onderhoudsteam van de Hofkerk. Met een dagindeling, waar ieder zich kan vinden, vullen ze het bestaan in. Ze maken zich niet te druk, gaan 's avonds laat naar bed, kijken hun eigen favoriete TV-programma's. Verder heeft ieder zijn eigen bezigheden. Ze hebben een gezellige vriendenkring en genieten van het ouder worden. De redactie van Hart van Oldenzaal wenst u nog vele gezonde jaren en een van harte proficiat en uiteraard nog vele mooie jaren samen.


Foto en tekst
Martin Meijerink