Afbeelding
Foto:

Overlast door ratten

OLDENZAAL - Overlast door ongedierte is erg vervelend. Helaas komt het ook nog in Oldenzaal wel eens voor dat mensen last hebben van ratten. Vaak kunnen mensen zelf het nodige doen om dit tegen te gaan.

Ratten zijn volhardende beestjes; lastig te bestrijden. Vaak ontstaat de overlast door menselijk gedrag. Zo noemt de gemeente het bijplaatsen van afval bij afvalcontainers als één van de veelvoorkomende oorzaken. Dit is ook de reden dat men agressief handhaaft op de naleving van deze regel. Ratten bij woningen komen ook nog geregeld voor. Het is belangrijk om geen etenswaren of etensresten in en om de woning te laten slingeren. Gooi ook geen brood of ander voer op de grond voor eenden of vogels. Verder is het belangrijk om eventuele gaten en kieren in en om de woning te repareren, evenals kapotte rioolbuizen, regenpijpen, ventilatieroosters en tegels.

Maak melding
Wanneer er sprake is van echt grote rattenoverlast kunt u contact opnemen met de gemeente Oldenzaal. Geef uw melding digitaal door via oldenzaal.nl/melding of via de BuitenBeter-app. U kunt ook bellen met de gemeente Oldenzaal op 0541-58 81 11. De gemeente zal deze melding dan zo snel mogelijk behandelen. De afgelopen tijd was dit was lastiger aangezien thuisbezoeken niet mogelijk waren, maar inmiddels zijn ook deze weer hervat.