Afbeelding
Foto:

Complimenten na vijf weken thuis leren

Door Martin Meijerink
OLDENZAAL - Ruim vijf weken hebben kinderen op afstand onderwijs gekregen. Op verschillende plekken in de regio hebben leerkrachten en ouders op een bijzondere wijze aandacht gegeven aan het eind van onderwijs op afstand.

Het was docent Vincent Schottert die mij er op attendeerde dat het team van basisschool de Linde het op een heel bijzondere wijze in Oldenzaal wilde gaan doen. Het rapport met cijferlijst waar je ruim vijf weken thuis online voor hebt moeten werken word je zomaar door je eigen onderwijzer en schoolteam aan huis bezorgd. Een bijzonder initiatief van de oudercommissie en het schoolteam waarmee ze ouders en niet te vergeten de leerlingen zelf voor kwamen bedanken. Docenten reden met vier Tuktuks door de wijk om het rapport /cijferlijst en een presentje aan huis te bezorgen.

Online lessen
Online lesgeven, dat vraagt nogal wat van ouders, docenten en niet te vergeten van de leerlingen zelf. Afgelopen maandag mochten de basisscholen weer open en er zullen zeker vraagtekens zijn gezet of dat nu wel verstandig is. Samen leren en samen spelen zijn belangrijke elementen bij het tot groei en bloei komen van onze jeugd. Wanneer je dan zoals de jeugdige Jade Egbers in de periode kort vooraf aan het niet naar school kunnen, ook nog afscheid moet nemen van je beide opa's en oma's dan moet je wel over een bijzondere kracht en doorzettingsvermogen beschikken. Sterk, rechtop in de wind, met een positieve uitstraling en een lach op haar gezicht zo is Jade Egbers te werk gegaan. Complimenten zijn dan ook op zijn plaats voor deze jeugdige Oldenzaalse. Het was Jade die door het schoolteam als eerste afgelopen vrijdag werd bezocht. Ouders, opvoeders, leerkrachten zijn trots op jou Jade en je medescholieren.

Foto: Vincent Schottert, docent groep 7, reikt het rapport uit aan Jade.