Afbeelding
Foto:

Goede zorg, ook voor mensen met een laag inkomen

TUBBERGEN / DINKELLAND - Goede zorg is letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Maar voor inwoners met een laag inkomen is het wel een uitdaging om de alsmaar stijgende premies en het eigen risico op te kunnen brengen. Om nog maar te zwijgen over de bijkomende kosten die helemáál niet gedekt zijn. Gelukkig kunnen Dinkellanders en Tubbergenaren met een laag inkomen ook het komende jaar gebruik maken van een collectieve zorgverzekering.

Momenteel is het weer mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan tot 1 januari, dus wees er snel bij. Het aanbod van verzekeraars, aanvullende polissen en dekkingen is erg breed. Lang niet iedereen is ook bekend met de mogelijkheid van een collectieve zorgverzekering. Zo kan dit ook een optie zijn voor mensen die het dit jaar zwaar hebben gekregen door de coronacrisis omdat hun inkomen omlaag ging of geheel weggevallen is. U zou dan wel eens in aanmerking kunnen komen voor zo'n verzekering.


Hoe werkt het?

De gemeenten werken al sinds jaren samen met zorgverzekeraar Menzis. Deze biedt het GarantVerzorgd-pakket aan. De gemeente betaalt dan mee aan de kosten van de premie. Bovendien is de dekking van deze zorgverzekering ruimer dan veel andere polissen. Een ideale oplossing voor mensen met een laag inkomen die ook nog eens hogere zorgkosten hebben.


Kom ik in aanmerking?

In beide gemeenten komen inwoners onder specifieke voorwaarden in aanmerking voor deze verzekering. Zo moet uw gezamenlijk netto maandinkomen lager dan 130 procent van het sociaal minimuminkomen zijn. U kunt via de website www.gezondverzekerd.nl zelf controleren of u in aanmerking komt voor deze verzekering. Hebt u vragen? U kunt dan contact opnemen met de overstapcoach van Menzis. Deze is op werkdagen van 08.30 tot 19.00 uur bereikbaar op 088-222 40 80