Afbeelding
Foto: JONATHAN@JONATHANGODIN.BE

Een veilig gevoel: de weg op met de onderscheiden Yaris

Het is al de tweede keer dat Toyota wordt onderscheiden door de jury van AUTOBEST. De eerste keer was in 2017 vanwege het toepassen van Toyota Safety Sense in alle modellen. Ook de Safetybest award van 2021 wordt aan Toyota toegekend, dit keer voor de centrale airbags in de nieuwe Yaris.

Het is voor het eerst dat in het Europese B-segment de centrale airbags worden toegepast. De centrale airbags moeten voorkomen dat bestuurder en bijrijder bij een aanrijding van opzij elkaar verwonden. Op het moment van de aanrijding worden vanuit de de zijkant van de rugleuning airbags opgeblazen. Samen met de nieuwste generatie Toyota Safety Sense maakt dat van de Toyota Yaris een heel veilige auto om mee op pad te gaan.

Benzine of hybride
Toyota Yaris biedt meer dan veiligheid. De Yaris is namelijk ook zuinig in gebruik. Helemaal als er gekozen wordt voor de hybride. De combinatie van de 1,5 liter benzinemotor met de hybride aandrijflijn geven de hybride Yaris een vermogen van 116 pk. De Yaris is verder ontworpen om u een zo comfortabele autorit te bieden. Het interieur is minimalistisch en voorkomt daardoor afleiding. Een laag dashboard en compact stuur geven u een goed zicht op alles rondom uw auto. Ook de gebruikte materialen, zoals bij het soft-touch dashboard, maken dat de Yaris comfortabel aanvoelt.

Koop of lease
De Toyota Yaris staat bij de dealer voor een prijs vanaf € 17.895. Met Toyota Flexlease, opzegbaar na een jaar, rijdt u al vanaf € 209 per maand in de Yaris.