Afbeelding
Foto:

Onderzoek naar woonwensen Tubbergen

TUBBERGEN - Maar liefst 435 Tubbergenaren hebben hun mening gegeven over hun toekomstige woonwensen. De werkgroep wonen van Tubbergen Bruist peilde samen met de gemeente deze wensen.

De uitkomsten bevestigen bepaalde conclusies uit eerdere onderzoeken evenals regionale en landelijke trends op de woningmarkt. Zo blijkt dat diverse doelgroepen op zoek zijn naar een nieuwe woning. Er zijn veel jonge huishoudens die hun eerste woning willen kopen, maar ook gezinnen die door willen stromen naar een andere, ruimere woning. Verder willen ook veel 55-plussers op hoge leeftijd zelfstandig kunnen blijven wonen.

Belangrijk thema
“Tubbergen Bruist vindt het belangrijk dat de inwoners van Tubbergen in Tubbergen kunnen blijven wonen in woningen die zo veel mogelijk overeenkomen met hun wensen”, vertelt Nicole Busscher van Tubbergen Bruist. “Daarom hebben we de woonwensen van onze inwoners opgehaald. Deze hebben we, na een zorgvuldige analyse van adviesbureau Kompanen, met de gemeente gedeeld zodat de gemeente deze informatie mee kan nemen in het woningbouwprogramma.” Thomas Wigger, ook lid van Tubbergen Bruist, vult hierbij aan dat Tubbergen Bruist open staat voor ideeën en graag luistert naar nieuwe initiatieven waaronder op het gebied van wonen.

Conclusies
Diverse zaken springen in het oog bij de uitkomsten van het onderzoek. Starters zijn met name op zoek naar woningen tot 250.000 en tot 300.000 euro. Ouderen hebben daarentegen een sterke voorkeur voor een huurwoning. Het gemak van huren is hierbij doorslaggevend: er zijn geen zorgen over groot onderhoud aan de woning. Ouderen hebben een voorkeur voor een appartement of levensloopbestendige woning in Tubbergen. Ook geven enkelen aan een zorgwoning te willen.