Afbeelding
Foto:

Semper Crescendo presenteert het ‘Noaberschaps-kapje’

OLDENZAAL - De Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo Oldenzaal presenteerde afgelopen week het ‘Noaberschaps-kapje’. Samen met het Oldenzaalse drukbedrijf Fabri heeft ‘t Semper een Oldenzaals mondkapje ontwikkeld.

“Noaberschap anno 2020 betekent dat je elkaar helpt door afstand te houden en dat je waar nodig een mondkapje draagt. Met dit Noaberschaps-kapje willen wij daar een bijdrage aan leveren”, aldus voorzitter Jorn Huiskes. “In Oldenzaal is Noaberschap een belangrijke waarde. Het betekent omkijken naar elkaar en er voor elkaar zijn. En juist in deze tijd is dit van groot belang. Met die gedachte presenteren wij het ‘Noaberschaps-kapje’, want zoals de opdruk van het kapje zegt: ‘Wie doot ‘t veur Mekaar”, zo zegt Huiskes.

Leuke actie
De Oldenzaalse muziekvereniging wil met deze actie een ‘één-tweetje’ slaan. Aan de ene kant draagt ’t Semper met een positieve boodschap en het aanbieden van een mondkapje bij aan de bestrijding van het coronavirus. Aan de andere kant probeert de vereniging de financiële schade die ze door het virus oploopt, te beperken. “De opbrengst komt namelijk ten goede aan onze vereniging, die door corona in financieel zwaar weer zit”, zegt Huiskes. “Door alle maatregelen kunnen wij niet die activiteiten organiseren waarmee wij er normaal voor zorgen dat we het hoofd financieel boven water houden. Nu we onze muzikaliteit niet kunnen inzetten, hopen we op deze wijze de schade te beperken.”

Bestellen
Goed om te weten: in samenwerking met Fabri heeft 't Semper een herbruikbaar, dus uitwasbaar op 60 graden, stoffen mondkapje ontwikkeld. Draagt u de vereniging een warm hart toe en wilt u tegelijkertijd investeren in een fraai mondkapje? Bestellen kan op www.semper-crescendo.nl. Prijzen vanaf 4,50 per stuk of lager bij meerdere exemplaren. Gratis bezorging in Oldenzaal.