Sportgala's geschrapt voor dit jaar

DINKELLAND/TUBBERGEN - De jaarlijkse sportgala's gaan dit jaar definitief niet door. Zowel Dinkelland als Tubbergen schrapte afgelopen week de gala's.

In beide gemeenten worden sportkampioenen die het afgelopen jaar bijzondere prestaties leverden geƫerd. Zo zijn er prijzen te winnen voor sportman en sportvrouw van het jaar, sportploeg van het jaar, jeugdsportploeg van het jaar, sporttalent en publieksprijzen.


Geschrapt

In Tubbergen zou het sportgala al in mei gehouden worden, maar de hoop was toen dat dit nog in het najaar ingehaald zou kunnen worden. Gezien de huidige omstandigheden is dit definitief geschrapt. Toch worden sporters niet vergeten; zij worden automatisch genomineerd voor de eerstvolgende editie die komend jaar hopelijk wel door zal gaan.


Dinkelland afgelast

Het Dinkellandse sportgala zou pas op 15 januari 2021 gehouden worden, maar ook hier is besloten om er nu al een streep door te zetten. De verkiezing omvat ook het vergelijken van prestaties, wat nu redelijkerwijs niet kan omdat veel sporters dit jaar niet in actie konden komen. Bovendien trekt dit jaarlijks veel bezoekers, wat nu zeker niet wenselijk is.