Afbeelding
Foto:

Schakel biedt zorg en steun voor alle inwoners

TUBBERGEN / DINKELLAND - Eén aanspreekpunt voor alle vragen over welzijn, inkomen, jeugd en zorg. Dit is de opzet van Schakel; een nieuwe naam voor de samenwerking tussen het huidige Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland en Wijkracht Dinkelland.

De afgelopen jaren was er al samenwerking tussen de verschillende welzijnsorganisaties, gemeente en andere partners. Om een en ander voor de burger wat te stroomlijnen, wordt in januari 2021 Schakel gelanceerd. Er komt dan één website, één telefoonnummer en één emailadres waar mensen mee kunnen communiceren. Zij kunnen hier dan terecht met al hun vragen over het sociaal domein. Bijvoorbeeld wanneer zij behoefte hebben aan zorg, hun inkomen wegvalt of wanneer ze in hun buurt iets signaleren wat een 'onderbuikgevoel' oplevert. Dinkellanders en Tubbergenaren konden met al deze vragen uiteraard al terecht bij diverse organisaties, maar uit een recente enquête bleek dat de vindbaarheid hiervan beter kan. In beide gemeenten zal ook een fysieke locatie komen waar inwoners terecht kunnen. In Dinkelland zal dit ondergebracht worden in het gemeentehuis. In Tubbergen komt er in de bibliotheek vanaf januari 2021 een fysieke locatie waar mensen kunnen binnen lopen. Dit is dan wel een tijdelijke locatie, aangezien de gemeente werkt aan de realisatie van het Glashoes waar straks ook de bieb en vele andere organisaties onderdak krijgen.


Positieve samenwerking

"Schakel is eenduidig, helder en eenvoudig”, geeft directeur Hans Weusthof van de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland aan. "We werken al langer nauw samen met andere welzijnsorganisaties en dat heeft ons veel gebracht. Dit deden wij altijd in "Wij in de Buurt”. Nu gaan we ook een intensieve samenwerking met de gemeente aan. Wij in de Buurt gaat straks op in Schakel. Zo hebben we uiteindelijk één plek: met vragen ga je naar Schakel en je wordt geholpen. We zijn er erg enthousiast over en verwachten dat dit echt een meerwaarde heeft voor de inwoners van Tubbergen”. Cevdet Örnek, directeur Wijkracht, sluit zich hierbij aan: "We streven naar een samenleving waarin alle mensen mee kunnen doen, meetellen en omzien naar elkaar. Daar denken we met Schakel een goede bijdrage aan te kunnen geven.”