Afbeelding
Foto:

Gemeenten zoeken mensen om te helpen op stembureaus

DINKELLAND / TUBBERGEN - We gaan volgend jaar weer naar de stembus. Op woensdag 17 maart staan de Tweede Kamerverkiezingen op de agenda. De gemeenten Tubbergen en Dinkelland zijn daarom op zoek naar mensen die willen helpen op de stembureaus.

Hoewel 17 maart nog ver weg is, gaat men er wel van uit dat corona ook dan nog aanwezig zal zijn. En om goede voorzorgsmaatregelen te nemen zijn meer mensen nodig voor alle stembureaus. Bovendien zijn veel van de vaste stembureaumedewerkers op leeftijd, waardoor deze wellicht komend jaar niet van de partij zijn. Het is wel een lange dag met veel werk, zo waarschuwen de gemeenten. De stembureaus openen om 07.30 en sluiten om 21.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld.

Hulp gezocht
Iedere inwoner vanaf 18 jaar mag zich aanmelden. De burgemeesters hopen dat veel mensen dit doen; het is hard werken, maar wel gezellig. Bovendien leert men zo meer over het verkiezingsproces én het is een maatschappelijk belangrijke taak. Stembureauleden en tellers krijgen daarnaast ook een kleine vergoeding: 210 euro wanneer men op 17 maart de hele dag beschikbaar is en 140 euro wanneer men op donderdag 18 maart de hele dag telt. Stembureauleden moeten vooraf wel een instructiemiddag of -avond volgen.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dinkelland.nl/verkiezingen of op www.tubbergen.nl/verkiezingen. Aanmelden als stembureaulid kan tot 9 november.