Afbeelding
Foto:

Geslaagde vasten-actie voor Guatemala

TWENTE - Het eigen doelenproject van de parochies H. Pancratius, Lumen Christi en H. Plechelmus in samenwerking met Inge Kuiphuis uit Geesteren, MTC (Landarbeidersbeweging) in Guatemala en Vastenactie heeft in coronatijd ruim 20.500 euro weten op te halen.

Dit is 75 procent van het totaalbedrag dat was begroot. Dit is een gigantische prestatie. De Vastenactie zal dit bedrag eenmalig aanvullen tot 100 procent waardoor de beide projecten volledig uitgevoerd kunnen worden. Het eerste project omvat het geven van trainingen aan families en het samenwerken met lokale organisaties. Het doel is een bijdrage te leveren aan gemeenschappen zonder geweld en het bevorderen van gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Het tweede project omvat de aanschaf van nieuwe apparatuur voor een opleidingscentrum, vrouwen en jongeren de kans te bieden een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen.

Alternatieve acties
Vanwege het feit dat niet alle geplande acties door konden gaan in de drie parochies, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de diverse sponsorlopen van de scholen, de themavieringen met collectes, zijn de MOV groepen van de parochie tezamen met het pastoraal team, scholen en Inge Kuiphuis gaan nadenken over alternatieve acties. In plaats van sponsorloopacties van basisscholen kwamen er flessenacties. Er werden prachtige kaarten ontworpen en gedrukt voor de verkoop. Er werd een jeugdviering gehouden in de basiliek in Tubbergen waarin kinderen Inge vragen konden stellen over haar werk en de projecten in Guatemala. Tevens was er de mogelijkheid om onder andere koffie, sleutelhangers, zakjes en meer te kopen die de Guatemalteken zelf hadden gemaakt.

Verlenging
De Vastenactie werd na Pasen verlengd tot 1 oktober. Deze verlenging kreeg de naam ‘Zomeractie'. Graag willen zij iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische opbrengst. Via de informatiekanalen van de parochie, wordt u door Inge Kuiphuis op de hoogte gehouden van de voortgang van beide projecten. Hebt u nog niet gedoneerd en wilt u dit alsnog dan kan dat nog via het bankrekeningnummer van Vastenactie: Den Haag NL21INGB0000005850 o.v.v. projectnummer 401397 Iedere euro helpt bij het realiseren van deze mooie doelen voor de bevolking in Guatemala.