Afbeelding
Foto:

Kleurrijke expositie in theater De Bond

OLDENZAAL - Al sinds de opening van Stadstheater De Bond vormen exposities een belangrijk onderdeel van het aanbod. Kunstenaars uit heel Twente worden geselecteerd om hun werk te exposeren in de publieke ruimtes van het theater. Op dit moment stellen Amanda Dake, Anita Welberg-Klein Heerenbrink en Saskia Griepink hun kunsten tentoon.

“Blijdschap, liefde, de mensen een lach op hun gezicht bezorgen”, daar is het Amanda Dake om te doen. Dat doet ze met kleurrijk beschilderde paspoppen. Elk met een eigen verhaal, geïnspireerd door het leven. De kunstenaar speelt graag met kleuren, reliëf, cirkels en vlakverdelingen. Alle mannequins krijgen een eigen naam, een soort personalisatie wanneer de kunstenaar haar object heeft afgerond. Ander beeldend werk is er van Anita Welberg-Klein Heerenbrink. Zij maakt unieke glasobjecten door middel van glasfusing. Natuur is de bron van vele van de door haar ontworpen kunstwerken.

Natuur als inspiratie
Door in ieder jaargetijde met zijn eigen fraaie kleuren de natuur in te gaan wordt de creativiteit van deze kunstenaar aangewakkerd. De natuur is ook de inspiratiebron voor Saskia Griepink. Met haar neus op de grond fotografeert deze kunstenaar kleine plantjes, schimmels en beestjes. In combinatie met beeldmateriaal dat ze verzamelt uit bestaande lectuur, oude encyclopedieën en oude kookboeken ontstaan er geheel nieuwe organismes in haar compilaties. Die collages zijn het uitgangspunt voor haar tekeningen.

Verlengde expositie
Het werk van Saskia Griepink hangt al een aantal weken bij De Bond. Haar expositietermijn wordt voor onbepaalde tijd verlengd, waardoor er extra gelegenheid is om haar werk te bewonderen. Belangstellenden kunnen een afspraak inplannen via info@stadstheaterdebond.nl.