360 graden foto's gemaakt

DINKELLAND / TUBBERGEN - Het bedrijf CycloMedia is momenteel weer bezig om foto's te maken in Dinkelland en Tubbergen. Het bedrijf gebruikt hiervoor auto's met een bijzondere 360 graden panorama-camera.

De gemeenten krijgen nog wel eens vragen over het maken van de foto's en het gebruik van dit beeldmateriaal. De foto's worden nu gemaakt en dit zal tot circa begin december gebeuren. De beelden worden onder strikte voorwaarden gebruikt door beide gemeenten maar ook gedeeld met bedrijven. Personen en kentekens worden onherkenbaar gemaakt door middel van vervaging. De beelden worden verder niet openbaar gepubliceerd.


Doel

De 360 graden foto's, vergelijkbaar met Google's Streetview, worden gebruikt voor diverse doelen. Zo kan de gemeente virtuele inspecties uitvoeren, keuzes maken voor beheer van de openbare ruimte maar ook eventuele andere overtredingen signaleren. Denk bijvoorbeeld aan illegaal gebouwde objecten. De gemeente kan dan gericht handhavers sturen om al dan niet boetes uit te schrijven.


Vragen

Inwoners die vragen hebben over het maken van de foto's en de bijbehorende privacy-afwegingen kunnen contact opnemen met Cyclomedia, via postbus 2201 5300 CE in Zaltbommel of via privacy@cyclomedia.com