Afbeelding
Foto:

CDA: 'betrek inwoners en ondernemers bij parkeren'

OOTMARSUM - Inwoners en ondernemers moeten meer betrokken worden bij het toekomstige parkeerbeleid in Ootmarsum. Het CDA Dinkelland stelt dit in vragen aan het college van B&W.

Aanleiding is de komende evaluatie rondom de verruimde terrassen. Uitvloeisel van de coronacrisis is dat de gemeente tot en met 1 november ondernemers ruimere terrassen laat plaatsen. Hierdoor ging wel parkeerruimte verloren in Ootmarsum, waarvoor de gemeente elders vervangende plekken aanwees.

Overlast
Omdat Ootmarsum aardig wat toeristen en bezoekers trekt, leverde dit de afgelopen tijd vaker overlast en irritatie op. De gemeente realiseerde weliswaar extra fietsparkeerplekken, maar ook dit had een beperkt effect. Hoewel ondernemers blij zijn dát er parkeerruimte is, is goed evalueren toch wenselijk.

Betrokken stad
Het CDA roept het college dan ook op om inwoners te betrekken bij de evaluatie van het terrassenbeleid en de uitvloeiende parkeeroverlast. Maar ook om betrokkenen actief mee te laten praten over het aspect parkeren in het komende totaalplan voor Ootmarsum, waar ook dit een onderdeel van is. Zo moet samen een passende oplossing gevonden worden om mensen te laten parkeren met zo min mogelijk overlast voor de omwonenden in Ootmarsum.