Afbeelding
Foto:

Echtpaar Visser – Noordkamp 60 jaar!

OVERDINKEL - Vorige week woensdag vierde het echtpaar Visser – Noordkamp het zestigjarig huwelijksfeest. Geen receptie, zich houdende aan de coronaregels was ik die dag toch even bij ze op bezoek.

In het mooie buitengebied van Overdinkel (gemeente Losser) schijnt de zon over het Twentse landschap. De buurman is bezig de akker om te ploegen, er wordt al weer uitgekeken naar het komende voorjaar. Wie de door de natuur ontstane oprijlaan naar huize Visser oprijdt komt terecht in een oase van rust. Dit is een plek om lief te hebben en samen oud te worden. Henk Visser (83) oogt niet alleen tevredenheid, hij is het ook. Even zo zijn grote liefde Tiny (80) waarmee hij zestig jaar is getrouwd. Toen hij haar op Nieuwjaarsavond naar huis bracht, was het direct raak en dat is zo gebleven ook. Twee senioren die tevreden en met dankbaarheid terugkijken op het rijke leven dat ze al hebben geleefd.

Briefcontact
Toen Henk in 1958 als marinier naar Nieuw-Guinea werd uitgezonden werd de liefde in stand gehouden door het briefcontact. Vele brieven werden geschreven naar dat verre, vreemde land. Maar ze trouwden kregen twee kinderen, een dochter en een zoon en die zorgden er voor dat opa Henk en oma Tiny nu kunnen genieten van hun kleinkinderen; twee kleinzoons en twee kleindochters.

Lekker bezig
Henk is druk in de weer rond zijn nieuwe huis de 'Mantelzorgwoning' en Tiny, zo is mij gebleken, kan zich volledig uitleven in haar hobby schilderen. En het fraaie schilderij in haar woonkamer is het bewijs daarvan. Zeer binnenkort komt de dochter en haar gezin wonen in het huis dat ze kort geleden hebben verlaten en zoon Marcel woont op het perceel naast de bestaande woning. Het is een hechte familie, de Vissers. Men woont naast elkaar, let op elkaar en draagt gezamenlijke zorg en aandacht rond het ouder worden van hun ouders Tiny en Henk.

Mooie woning
Bijzondere ervaring voor mij was dat ze in het buitengebied van Losser een woning hebben mogen bouwen; een zogenoemde Mantelzorgwoning. Daar willen ook andere senioren meer van weten, dus kunt u er op rekenen dat de redactie in de eerstvolgende uitgave van Hart van Senioren hier aandacht aan gaat besteden. Geen receptie, lastig is het om nu een feest te vieren in deze coronaperiode. Maar ze gaan door en wij zeggen: leef voort in goede gezondheid en van harte gefeliciteerd.

Foto en tekst
Martin Meijerink