Afbeelding
Foto:

Beste Buur Bokaal

DINKELLAND - Zaterdag ontvingen mevrouw Spijker (gemeente Twenterand) en mevrouw Vrielink (gemeente Dinkelland) de Beste Buur Bokaal.

De jury’s in Dinkelland en Twenterand hebben zich gebogen over de inzendingen. Allemaal mooi en soms zelfs ontroerende aanmeldingen die het voor de jury best moeilijk maakten om tot een keuze te komen. Ieder jurylid koos zijn/haar persoonlijke top 3 door punten toe te kennen. Degene met de meeste punten kreeg de Beste Buur Bokaal 2020. “De Beste Buur Bokaal is een prachtig initiatief”, vindt juryvoorzitter Ilse Duursma, wethouder van de gemeente Dinkelland. Het spreekwoord ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ kennen we al heel lang, maar heeft in deze bijzondere tijd voor veel mensen extra waarde. Omkijken naar elkaar en een handje helpen, dat is waar het om draait.

Lidy Vrielink
Lidy Vrielink is zo’n buurvrouw die altijd voor anderen klaarstaat. Met raad en daad helpt ze waar ze kan. Of het nu achter de naaimachine is of soep maken voor vrijwilligers. Daarom ontvangt ze terecht deze Beste Buur Bokaal. De gemeente is dan ook trots op ‘beste buren’ als Lidy Vrielink. "Het is hartverwarmend om te lezen hoe buren elkaar tot steun zijn. Dit draagt zo bij aan prettig wonen in de buurt. De Beste Buur Bokaal is een mooie gelegenheid deze buren eens extra in het zonnetje te zetten", licht Melanie Maatman, directeur-bestuurder Mijande Wonen toe.

Feestelijke uitreiking
De top 3 genomineerden en de aanmelders waren uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Voor de winnaar was er een prachtige schaal gemaakt door een cliënt van AtelierZ (dagbesteding van Aveleijn) en een dinercheque. Wethouder Bart Jan Harmsen verzorgde de uitreiking voor de gemeente Twenterand in De Klaampe in Westerhaar. Wethouder Ben Blokhuis deed dit voor de gemeente Dinkelland in het Kulturhus de CoCeR in Rossum. Alle genomineerden ontvingen bloemen als dank voor hun inzet. Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten.