Afbeelding
Foto:

Goalronarun erg gezellig

OLDENZAAL - We zijn al maanden in een surrealistische wereld beland. “Corona” houdt ons in de greep en had ook de geplande activiteiten van de stichting Goal op slot gezet.

Was het vorige maand het slechte weer die de geplande Goalronarun dwong tot het afzegging, nu afgelopen donderdag was het dan toch zover. Een exclusieve run waaraan drie teams van hardlopers en fietsers, medewerkers en vrijwilligers van de Twentse Zorginstellingen aan deelnamen. Zorgfederatie Oldenzaal, 't Bouwhuis Enschede en het Dr. P.C. Borsthuis Hengelo waren vertegenwoordigt en namen deel waarbij aan een fiets- en hardloopparcours van ruim 32 kilometer van en naar de zorginstellingshuizen.

Leuke tocht
In Oldenzaal werd om 13.00 uur een start gemaakt waarbij de bewoners van de Mariahof waren genodigd in 'n Hof, een Twents Erve om de deelnemers bij vertrek en aankomst aan te moedigen en toe te juichen. Even werd bijna alles vergeten, niet de 1,50 meter afstand, maar wel de maanden geïsoleerder van elkaar leven. Wat in Oldenzaal begon om 13.00 uur, begon ook bij t Bouwhuis in Enschede en het Dr P.C. Borsthuisin Hengelo. Genietend van het samen zijn, de sportieve toejuichingen en de muziek zorgden voor een aantal uren vol van vreugde en gezelligheid. De acteurs die optraden brachten de handen van de bewoners op elkaar, het applaus en de lachspieren kwamen op gang. Het waren voor de bewoners van t Bouwhuis in Enschede, het Dr. P.C. Borsthuis en de Mariahof in Oldenzaal die hebben kunnen genieten van een gezellige middag. Met dank aan vrijwilligers en sponsoren die dit mogelijk maakten.

Foto en tekst Martin Meijerink