Afbeelding
Foto:

Scootmobielpool in Oldenzaal

OLDENZAAL - Deze week is in Oldenzaal een scootmobielpool gelanceerd. Inwoners die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in aanmerking komen voor een scootmobiel, kunnen kosteloos één van deze vier voertuigen gebruiken.

In diverse andere gemeenten is al met succes zo'n scootmobielpool opgezet. De gedachte is dat er mensen zijn die weliswaar af en toe zo'n scootmobiel nodig hebben, maar niet vaak genoeg dat het nodig is om er echt eentje bij huis te hebben. Ze zijn immers ook niet goedkoop. Met een scootmobielpool kunnen deze inwoners naar behoefte ondersteund worden. De gemeente hoopt dat de pool ook bij zal dragen aan het stimuleren van langer zelfstandig thuis wonen. Door zo'n deel-scootmobiel te gebruiken voorkomt men ook stallingsproblemen bij de mensen thuis.

Opzet van de pool
Mensen die gebruik willen maken van de scootmobielpool kunnen vanaf nu contact opnemen met de gemeente Oldenzaal, via 0541-58 81 11. Het concrete proces van uitlenen en innemen van de scootmobielen zal verzorgd worden door Larcom. Wanneer iemand een scootmobiel wil lenen, leveren zij deze schoon en opgeladen af bij de lener thuis. Na gebruik halen zij deze dan weer op.

Toch individueel vervoer
De gemeente benadrukt dat de pool vooral gericht is op nieuwe gebruikers van scootmobielen die wellicht een beperkte vervoersbehoefte hebben. Wanneer blijkt dat iemand de scootmobiel toch veel gebruikt, kan alsnog een individuele scootmobiel verstrekt worden. Hebt u nu een eigen scootmobiel, maar wilt u liever gebruik maken van de pool? Ook dan kunt u contact opnemen met de gemeente.