Afbeelding
Foto: Robert Hoetink - Shutterstock.com

Gemeenten willen ondernemers beter helpen

DINKELLAND/TUBBERGEN - Ondernemers spelen een belangrijke rol in Noordoost-Twente. Ze zorgen mede voor leefbaarheid en activiteiten in de kernen en daarbuiten.

Daarom vinden Tubbergen en Dinkelland het belangrijk om te weten of ondernemers tevreden zijn over de dienstverlening die zij hun bieden. Zijn er zaken die verbeterd kunnen worden? Om daarachter te komen, doen zij mee aan een onderzoek van MKB Nederland. De tweejaarlijkse verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente is een instrument om gemeenten een scherpe focus op de ondernemersbelangen te laten houden. Het onderzoek gaat in op vier pijlers: de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers, het imago van de gemeente, de communicatie en het beleid van de gemeente en de beleving van gemeentelijke lasten.


Geef uw mening

Wethouder Benno Brand nodigt Dinkellandse ondernemers uit om deel te nemen aan dit onderzoek: "We vinden het belangrijk om samen met onze ondernemers te werken aan een goed ondernemersklimaat. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk ondernemers de vragen zullen beantwoorden en hun stem laten horen." Met de inzichten proberen de twee gemeenten er aan bij te dragen dat ondernemers op een prettige en succesvolle manier kunnen ondernemen in Dinkelland. "In deze coronaperiode willen we juist ook graag weten hoe het met onze ondernemers gaat", vervolgt de wethouder. Daarom volgt binnenkort ook de uitvraag om deel te nemen aan een kleine (anonieme) vragenlijst in oktober. "Ons doel hiervan is om een beeld te krijgen van de situatie bij ondernemers. Welke impact heeft de coronacrisis op uw bedrijf? Welke verwachtingen hebt u op korte en lange(re) termijn? Hoe ziet u de toekomst? Wat hebt u nodig om goed door de crisis te komen? Wij krijgen graag antwoord op zulke vragen, zodat wij onze dienstverlening nog verder kunnen aanscherpen."


Geef uw mening

Ondernemers kunnen de vragenlijst van MKB Nederland tot en met 19 oktober digitaal invullen op de website www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/dinkelland of /tubbergen. Deelnemen aan het onderzoek kost slechts 5 minuten tijd. De antwoorden zijn anoniem.