Afbeelding
Foto:

Volgende stap voor Glashoes

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen heeft een belangrijke volgende stap gezet in de realisatie van het Glashoes; de nieuwe, brede invulling van het huidige gemeentehuis.

De gemeente wil het gemeentehuis flink onder handen nemen, vanwege diverse redenen. Zo is het huidige gebouw verouderd; er is veel achterstallig onderhoud en het heeft het weinig-duurzame energielabel E. Daarnaast is er ook aan het gebruik van het pand het nodige veranderd. Zo is er voor veel gemeentelijke taken steeds minder fysieke ruimte nodig, waardoor lege ruimte ontstaan is die een nieuwe invulling kan krijgen. De gemeente wil net zoals in Losser het gemeentehuis verbouwen naar een soort van kulturhus-achtige invulling.

Volgende stap
De gemeente heeft nu BCT-architecten en ingenieur- en adviesbureau Enervisie aangetrokken om het eindresultaat te ontwerpen. Zij kregen de opdracht op basis van een plan van aanpak en visie op de opgave die zij indienden. Dit werd getoetst door een beoordelingscommissie. Beide partijen gaan nu een voorlopig ontwerp en kostenraming maken, samen met de toekomstige gebruikers van het Glashoes. Als alles meezit is de businesscase voor het Glashoes in het voorjaar van 2021 klaar. Op basis van deze informatie zal de gemeenteraad dan een definitief besluit nemen.