Afbeelding
Foto: Leon de Man

Nieuwe bestuurders op diverse TCC-locaties

OLDENZAAL - Met ingang van 1 augustus is Herbert Bouwhuis gestart als adjunct-directeur van de locatie voor praktijkonderwijs van het Twents Carmel College. Deze functie is ontstaan door het pensioen van de vorige adjunct-directeur Martin Spit.

De positieve uitkomst van een assessment, het unaniem positieve advies van de benoemingsadviescommissie en de bevindingen van locatiedirecteur Marcel Snijders vormden de basis voor een voordracht voor benoeming aan rector Marjan Weekhout. Herbert Bouwhuis werkt sinds 2000 voor de Stichting Carmelcollege en begon als docent aan het SVO Titus Brandsma, het huidige Bonhoeffer College, Vlierstraat PrO. Vanaf 2004 werkt hij voor TCC, locatie Praktijkonderwijs. Hier heeft hij diverse functies vervuld, van mentor en bovenbouwcoördinator tot stagedocent en organiserend coördinerend docent.

Mooie kans
Zijn hart ligt bij praktijkonderwijs: “In deze laatste functie ben ik verantwoordelijk voor de schoolorganisatie en de dagelijkse gang van zaken”, aldus Herbert Bouwhuis. “Hierdoor ben ik nauw betrokken bij alle ontwikkelingen binnen deze mooie vestiging. Toen de vacature van de huidige adjunct-directeur online kwam, kon ik deze kans om een stap in mijn carrière te maken niet laten liggen. Mijn hart ligt bij het praktijkonderwijs. Ik begeleid graag samen met het team onze jongeren richting zelfstandigheid. Wat mij aanspreekt in mijn nieuwe functie is de bredere verantwoordelijkheid. Samen met collega's in deze dynamische tijd de belangen van onze leerlingen zo goed mogelijk te behartigen. Ik kijk uitnaar de start van het schooljaar 2020-2021.”

Andere locaties
Ook voor de locaties Lyceumstraat en De Thij zijn in het afgelopen schooljaar nieuwe adjunctdirecteuren benoemd. Aan de Lyceumstraat is dat voor de bovenbouw van havo/vwo Nelleke Smeenk. Tien jaar geleden is zij begonnen op locatie De Thij als docent geschiedenis. De afgelopen periode was ze werkzaam als waarnemend adjunct-directeur op deze locatie. Met ingang van het nieuwe schooljaar is Bart ter Horst adjunct-directeur van de onderbouw voor zowel De Thij als de Lyceumstraat. Dit is tot schooljaar 2021-2022, als beide locaties worden samengevoegd. Na de samenvoeging blijft hij werkzaam als adjunct-directeur van de onderbouw op De Thij. Ook Bart startte tien jaar geleden bij Stichting Carmelcollege. Aanvankelijk als economiedocent bij het Pius X College in Almelo en later bij TCC, locatie De Thij. De laatste jaren was hij teamleider van het Twickel College in Borne. Kortom, een zeer ervaren bestuurder.