Afbeelding
Foto:

Filmhuis Oldenzaal start op 1 september

OLDENZAAL - Goed nieuws voor filmliefhebbers: het Filmhuis Oldenzaal gaat weer van start per 1 september. Zij beginnen met dé hit van 2020: De beentjes van Sint-Hildegard. Er zijn nog enkele plaatsen op 1 september en 5 september. Verder is het helaas uitverkocht.

Het is de eerste Twentstalige film die Nederlands ondertiteld wordt en landelijk te zien is. Het scenario, geschreven door Herman Finkers is een uitstekende bewerking van de Tsjechische film ‘Teorie tygra’ (2016). Johan Nijenhuis, bekend van de films 'Verliefd op Ibiza' en 'Toscaanse bruiloft' heeft de film geregisseerd. Er is gefilmd op locaties in onder meer Enschede, Lonneker, Langeveen en Manderveen, en gespeeld door voornamlijk Twentse acteurs met in de hoofdrollen Herman Finkers en Johanna ter Steege. Herman Finkers maakt zijn debuut als filmster in deze productie.

Verhaal
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Ze bepaalt zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In 'De beentjes van Sint-Hildegard' nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is teveel liefde?

Vertoningen
De film is te zien op: Dinsdag 1 september: 15.00 & 20.00 uur. Zaterdag 5 september: 14.00 & 16.30 & 20.00 uur. Zondag 6 september: 14.00 & 16.30 uur. Entreeprijs: 9,50 euro, donateurs: 6,50 euro. Het vertoningsadres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25. Voor verdere info zie http://filmhuisoldenzaal.nl