Afbeelding
Foto:

Asfalt Hogeboekelweg wordt vervangen

LOSSER - Het asfalt van de Hogeboekelweg is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom wordt het oude asfalt vervangen en bermverharding aangebracht.

Op 17 augustus start aannemer NTP met de werkzaamheden voor dit onderhoud. Afhankelijk van de weersomstandigheden durende werkzaamheden tot en met 2 oktober. In deze periode zijn de weggedeelten waaraan gewerkt wordt, afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. Aanwonenden en aanliggende percelen blijven bereikbaar, ook voor eventuele hulpdiensten.

Planning
Van 17 augustus tot 31 augustus is het gedeelte vanaf de Broekhoekweg tot en met de kruising met de Zoekerweg afgesloten. Gelijktijdig wordt ook onderhoud gepleegd aan twee zijwegen, Strokappenweg en de Lonneker Markeweg. Deze zijn ook afgesloten. Van 31 augustus tot en met 2 oktober schuiven de werkzaamheden op naar een volgend deel, namelijk vanaf de Zoekerweg tot aan de gemeentegrens met Enschede.

Veel werk
De Noordoost-Twentse gemeenten laten momenteel veel wegwerkzaamheden uitvoeren. Doel is om onder meer de voor Twente zeer belangrijke bouw- en infrastructurele sector draaiende te houden. Dit zal er wel voor zorgen dat de komende tijd de overlast door wegwerkzaamheden en opbrekingen wat groter gaat zijn. De gemeenten en aannemers vragen dan ook om wat begrip als werk wat overlast oplevert.