Afbeelding
Foto:

Lintjes voor Boeskool-organisatoren Wim en Hans

OLDENZAAL - Hans Lotgerink en Wim Lasonder hebben zondag beiden een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst genomen. Het duo werd hiermee geëerd voor hun inzet voor hun jarenlange inzet voor de Boeskool is Lös.

Dit jaar had zo mooi moeten zijn. De Boeskool is Lös zou deze zomer namelijk het 50-jarig jubileum vieren. Uiteraard kon het zomerfeest, dat jaarlijks zo'n 170.000 bezoekers trekt niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Lintjes
Afgelopen zondag werd een bijeenkomst gehouden van de organiserende stichting. Hier werden Hans Lotgerink en Wim Lasonder beide benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hans blijft ook komend jaar nog bij de stichting om het uitgestelde jubileum mee te maken. Wim legt nu officieel zijn voorzitterschap neer.

Over Hans
Hans Lotgerink is vanaf de eerste editie actief bij de planning van de Boeskool. Sinds 1975 heeft hij diverse bestuursfuncties gehad binnen de organisatie. Hij deed alles; van de indeling van de kramen, communicatie met ondernemers, regelen van faciliteiten en coördineren van vrijwilligers. Onder zijn leiding werd de aankleding van het zomerfeest sterk geprofessionaliseerd.

Over Wim
Wim Lasonder is al zo'n 25 jaar Boeskool-bestuurslid. Hij zorgde onder meer voor verdere uitbreiding van de activiteiten en professionalisering. Als voorzitter speelde hij een grote verbindende rol tussen alle delen van de organisatie.