Leuke zomer voor álle kinderen

OLDENZAAL - In samenwerking met de Bibliotheek Oldenzaal organiseert Impuls in de zomervakantie activiteiten voor kinderen van de basisschool, met name voor hen die niet op vakantie kunnen.

Steeds meer gezinnen leven onder de armoedegrens. Voor hen is het niet vanzelfsprekend op vakantie te gaan, wat rond de zomermaanden erg confronterend kan zijn. Daarnaast levert het voor deze gezinnen vaak ook stress op. Het is soms lastig om op een leuke manier invulling aan de zomervakantie te geven zonder dat dit te veel geld kost. Daarnaast zijn er ook gezinnen die om andere redenen niet op vakantie kunnen. Om deze gezinnen ook een verhaal te geven om te vertellen na de zomervakantie, hebben Impuls en de Bibliotheek Oldenzaal de handen ineen geslagen. Er worden 3 weken lang activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Veel activiteiten
De zomeractiviteiten zijn bedoeld voor kinderen van 4-12 jaar, met name voor kinderen die niet op vakantie gaan. Kinderen die wel op vakantie gaan mogen ook deelnemen, maar de kinderen die niet gaan hebben voorrang. De activiteiten worden georganiseerd op 28 en 30 juli, 4, 6 en 11 augustus, van 10.00 tot 14.00 uur en starten in de Palthetuin. De afsluiting is op 13 augustus van 14.00-16.00 uur bij het Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek.

Aanmelden
Deelname aan de zomeractiviteiten is gratis, wel moeten de kinderen zich hiervoor aanmelden. Aanmelden kan via de website: www.impuls oldenzaal.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met Impuls, telefoonnummer 0541-571414.